Last modified: 2023-01-09
Abstract
Keywords
References
WHO, “World health statistics 2019: monitoring health for the SDGs, sustainable development goals,†Geneva, 2019.
Gaafar, R., Mukhtar, A. M., & Minarcine, S. M. (2022). Factors associated with stunting in children under-5 in Sudan A secondary analysis of the second Sudan Household Health Survey, 2010.
Mas' ula, S., Wahidah, P. D., & Ilham, E. D. (2021). PELATIHAN PENGOLAHAN BAHAN PANGAN BERNUTRISI UNTUK MENCEGAH STUNTING BAGI IBU-IBU PKK DAN KADER KESEHATAN. Jurnal Graha Pengabdian, 3(3), 261-269.
Febriani, D. H., & Ns, M. S. (2022). Pelatihan Olahan lele Sebagai Alternatif Pemberian Makanan Tambahan Sebagai Optimalisasi Gizi Penaganan balita Stunting Bagi Kader Posyandu Anggrek Bulan 1 Tiyasan. Jurnal Pengabdian Kepada Masyarakat, 12(1), 43-51.
Zulkarnain, F. W., Agustina, T. S. A., Putri, D. H., Busthomi, I., & Sonia, F. (2021). PENYULUHAN GIZI PADA ANAK UNTUK PENCEGAHAN STUNTING DI KAMPUNG TENGGHER, KABUPATEN SAMPANG. Jurnal Kreativitas dan Inovasi (Jurnal Kreanova), 1(3), 97-103.
Fauziah, I., & Krianto, T. (2022). Pengaruh Budaya Pangan Lokal dalam Pencegahan dan Penanggulangan Stunting pada Anak Balita (6-59 Bulan): Systematic Review. Syntax Literate; Jurnal Ilmiah Indonesia, 7(5), 6597-6607.
Herjayanto, M., Munandar, A., Pratama, G., Syamsunarno, M. B., Yanuarti, R., Ilhamdy, A. F., & Kurniawan, I. D. (2021). Gerakan Ketahanan Pangan melalui Budidaya Ikan dalam Ember dalam Menghadapi Pandemik Covid-19 di Desa Kareo, Kabupaten Serang. PRIMA: Journal of Community Empowering and Services, 5(1), 7-13.
Putra, D. S. H., Wiryawan, I. G., Pristiwaningsih, E. R., Mulyadi, E., Destarianto, P., & Agustianto, K. (2022, February). Development of Malnutrition Early Detection Application in Toddlers based on Geographic Information System. In 2nd International Conference on Social Science, Humanity and Public Health (ICOSHIP 2021) (pp. 175-181). Atlantis Press.
Rahmadhita, K. (2020). Permasalahan Stunting dan Pencegahannya. Jurnal Ilmiah Kesehatan Sandi Husada, 9(1), 225-229.
Permatasari, T. A. E., Chadirin, Y., Yuliani, T. S., & Koswara, S. (2021). Pemberdayaan Kader Posyandu dalam Fortikasi Pangan Organik Berbasis Pangan Lokal sebagai Upaya Pencegahan Stunting pada Balita. Jurnal Pengabdian Masyarakat Teknik, 4(1), 1-10.
Laili, U., & Andriani, R. A. D. (2019). Pemberdayaan Masyarakat Dalam Pencegahan Stunting. Jurnal Pengabdian Masyarakat IPTEKS, 5(1), 8-12.
Komalasari, K., Supriati, E., Sanjaya, R., & Ifayanti, H. (2020). Faktor-Faktor Penyebab Kejadian Stunting Pada Balita. Majalah Kesehatan Indonesia, 1(2), 51-56.